מוקפץ טופו טבעוני

המצרכים:

2 בצלים

2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות

חבילת עלי תרד טריים (250 גרם) שטופים

3 כוסות של נבטים סינים

250 גרם פטריות טריות

קובית טופו (כ- 300 גרם)

3 כפות רוטב סויה (רצוי דל נתרן)

2 כפיות סילאן תמרים
 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את רוטב הסויה עם הסילן, חותכים את הטופו לרצועות, מוסיפים לרוטב ומשרים אותו לכרבע שעה.

חותכים לרצועות את הבצלים והפטריות.

מחממים סיר בלהבה בינונית, מוסיפים מעט שמן ואת הבצל מטגנים עד שמזהיב.

לאחר מכן מוסיפים את הגזר למספר דקות ואז מוסיפים את הפטריות לעוד מספר דקות.
מוסיפים את עלי התרד והנבטים ומערבבים.

במקביל, צורבים את הטופו במחבת עם מעט שמן עד להשחמתו. לאחר הצריבה יש להוסיף את הטופו לסיר עם הירקות ולערבב.

ניתן להוסיף בשלב זה את הרוטב הנותר של הסויה עם הסילן.

יש לבשל כעשרים דק’ על אש נמוכה.

להגיש חם.