גורמי הסיכון העיקריים למחלות לב וכלי דם, כוללים לחץ דם גבוה ורמות כולסטרול גבוהות ("דיסליפידמיה"). מחקר חדש מראה שתה ירוק עשוי לסייע בשמירה על לחץ דם תקין ורמות נאותות של שומנים בדם.


[ENG]
By Greg Arnold, DC, CSCS, October 9, 2014, abstracted from “The effect of green tea on blood pressure and lipid profile: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials” in the August 2014 issue of Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases
[END-ENG]

1 מתוך 3 מכלל מקרי המוות בארה"ב, נגרמים עקב מחלות לב וכלי דם (1). גורמי הסיכון העיקריים למחלות לב וכלי דם, כוללים לחץ דם גבוה ורמות כולסטרול גבוהות ("דיסליפידמיה") (2). מחקר חדש (3) מראה שתה ירוק עשוי לסייע בשמירה על לחץ דם תקין ורמות נאותות של שומנים בדם.

במסגרת המחקר, חוקרים ניתחו 20 ניסויים שכללו 1,536 נושאים ומצאו "ירידה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי (המספר הגבוה, אשר נמדד בעת התכווצות שריר הלב) כתוצאה מהעדפת השימוש בתה ירוק". באופן ספציפי, צריכת תה ירוק עד 200 מ"ג ביום (5 עד 6 כוסות) הפחיתה את לחץ הדם הסיסטולי באופן משמעותי: 1.94 מ"מ כספית. לגבי משך צריכת התה הירוק, החוקרים מצאו כי התוצאות הטובות ביותר של רמות לחץ דם נאותות, נצפו לאחר 12 שבועות לפחות של צריכת תה ירוק.

צריכת תה ירוק (עד 200 מ"ג ליום) למשך זמן של לפחות 12 שבועות, הראתה גם תוצאות משמעותיות לגבי רמות כולסטרול: ירידה ברמות כולסטרול כללי וכולסטרול LDL. לא נצפתה השפעה על רמות כולסטרול HDL.

בתגובה על השאלה כיצד תה ירוק מסייע בשמירה על לחץ דם תקין, ציטטו חוקרים מחקרי מעבדה, אשר הצביעו על קבוצת נוגדי חמצון שנמצאו בתה ירוק, שפעלו בשיטה דומה לתרופות יתר לחץ דם הנקראות מעכבי ACE (Angiotensin Converting Enzyme inhibitor) (4,5). בנוגע לאופן יכולותיו של התה הירוק יכול לשפר את רמות השומנים בדם, החוקרים מצטטים מחקרים שנעשו על בעלי חיים, שעל פיהם תמציות תה ירוק עכבו ספיגה של שומנים במעיים והגבירו רגישות קולטני LDL בכבד (6,7).

תוצאות צריכת תה ירוק, הראו ירידה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי, כולסטרול כללי וכולסטרול LDL וזאת למרות הטענה שגודל ההשפעה על לחץ הדם הסיסטולי קטן וההשפעה על הכולסטרול הכללי וה- LDL נראית מתונה.

מכאן שיש הצדקה להמשיך ולערוך ניסויים קליניים עצמאיים לטווח הארוך להערכת השפעותיו של התה הירוק.

[ENG]

Reference:

1.     “Cardiovascular Disease at a Glance” posted on the CDC website

2.     “Risk Factors: Coronary Heart Disease” posted on the CDC website

3.     Onakpoya I.  The effect of green tea on blood pressure and lipid profile: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Nutr Metab Cardiovasc Dis2014 Aug;24(8):823-36. doi: 10.1016/j.numecd.2014.01.016. Epub 2014 Jan 31

4.     Actis-Goretta L, Ottaviani JI, Fraga CG. Inhibition of angiotensin converting enzyme activity by flavanol-rich foods. J Agric Food Chem 2006 Jan 11;54(1):229e34

5.     Guerrero L,Castillo J,QuiñonesM,Garcia-Vallvé S,Arola L,PujadasG, et al. Inhibition of angiotensin-converting enzyme activity by flavonoids: structure-activity relationship studies. PLoS ONE 2012; 7(11):e49493

6.     Bursill CA, Abbey M, Roach PD. A green tea extract lowers plasma cholesterol by inhibiting cholesterol synthesis and upregulating the LDL receptor in the cholesterol-fed rabbit. Atherosclerosis 2007;193:86e93. of cholesterol in rats. Biochem Biophys Acta 1992;1127:141e6

7.     Bursill CA, Roach PD. A green tea catechin extract upregulates the hepatic low-density lipoprotein receptor in rats. Lipids 2007;42:621e7
[END-ENG]